CRE8IVE CIRCLE

Kris Backers, een echte creatieve duizendpoot, met een opleiding vrije grafiek, maakt onder de naam CRE8IVE CIRCLE allerlei mooie dingen zoals afgedankte meubeltjes die hij weer nieuw leven in blaast door er zijn kunst in te verwerken, schilderijen, tekeningen en drukwerken.

Zijn logo heeft hij zelf ontworpen, een houtsnede van gemaakt en het daarna gedrukt en ingekleurd.

Hij werkte meer dan 20 jaar als meestergast steenkapper, dus lettertjes kappen is voor hem echt kinderspel. Vroeger maakte hij elegante sierschouwen in witsteen, maar met spijt in het hart moest hij afscheid nemen van deze mooie stiel wegens te weinig vraag naar.
Thuis viert hij zijn kunde bot bij het bouwen van een gigantische leemkachel waarbij hij de leemstenen stuk voor stuk in vorm kapt (work in progress).

Naast steenkappen bewerkt hij ook hout tot o.a. sierlijke organische lusters

Noem het op en hij kan het! Zo maakte hij in onze vorige woonst een badkamermeubel uit gebrande en daarna gewreven houten balken. Ook de lavabo maakte hij uit 5x5cm grote blokjes witsteen die hij eerst aan mekaar plakte om nadien uit te hollen. SUPER SJIEK!

In de Steenstraat bouwde hij onze trap trede voor trede op uit de gerecupereerde spanten die hij brandde en achteraf borstelde.