Workshop BASIS WECKEN (NM)

Wil jij het hele jaar door genieten van je eigen verse groenten, maar weet je niet goed hoe je ze moet bewaren? Heb je een voorraad weckpotten of draaidekselpotten staan en wil je leren hoe je die kan gebruiken? Dan is deze workshop precies wat je zoekt!

In deze praktische en inspirerende workshop leer je hoe je groenten weckt en ingrediënten inmaakt. Je gaat naar huis met zelfgemaakte passata en een hoop inspiratie om je keukenkast te vullen met duurzame en smakelijke gerechten.

We starten met een duidelijke uitleg over het weck- en inmaakproces. Je leert hoe je groenten en gerechten kunt bewaren, wat de verschillen zijn tussen wecken en inmaken, en welke basisregels je moet volgen voor een veilig en succesvol resultaat.

Na de theorie gaan we aan de slag! Je vult een weckpot met tomatenpassata. Daarnaast krijg je voorbeelden en tips voor het wecken van eenvoudige ingrediënten, zoals aardappelen, wortelen en boontjes, die je snel en gemakkelijk kunt gebruiken in dagelijkse gerechten.

Terwijl de chutney staat te garen, proef je van een assortiment heerlijke confituurtjes, chutneys, geleien en ingemaakte groenten. Gezelligheid verzekerd!

Mee te brengen: een weckpot van 0,5 liter met bijpassende klemmen en rubber!

60,00 €