Samenwerkingen

We zijn blij met al deze mooie samenwerkingen en zetten ze even in de kijker!
Klik je op de afbeelding, dan ga je rechtstreeks naar hun website. Klik je op de naam, dan kom je terect op hun webshop.

Voedselbos DE WOUDEZEL
Iepersteenweg 84, 8650 Houthulst

De samenwerking met Diederik en Michèle verloopt in twee richtingen.

Wanneer onze eigen oogst op is, kopen wij met plezier hun onbespoten bessen aan. In ruil daarvoor maken zij graag reclame voor ons: ze serveren onze ijsjes tijdens hun plantgatherings en verspreiden onze flyers voor ijstaarten.

Bij hen draait het om veel meer dan planten alleen.

Ze bieden advies, rondleidingen, workshops, lezingen, bevroren vruchten en ambachtelijke verwerkte producten zoals confituren en siropen aan. En wie onderweg zin krijgt in een gezonde snack, kan terecht in hun bessenautomaat.


Restaurant WATER & VUUR
Grote Dijk 6, 8600 Diksmuide

Chef Tijl verwerkt met veel plezier onze huisgemaakte ijssmaken in verrassende, verfijnde creaties.

Al meer dan 20 jaar kookt de chef hier op hoog niveau — letterlijk, in de bovenste verdiepingen van een oude veevoederfabriek in het hart van de stad.

In een uniek, industrieel decor serveert het team seizoensgebonden gerechten met ingrediënten uit eigen tuin of recht van lokale boeren. Van vis tot vlees tot plantaardig: alles wordt bereid op het ritme van oogst, vangst en inspiratie. 

Met streekbieren, een ontspannen sfeer en een dakterras met uitzicht over de polder, wordt een bezoek aan Water & Vuur veel meer dan eten alleen.
Het is genieten met smaak — en met nasmaak.


Brouwerij DE ZOETEN INVAL

Pastoor D. Vanhautestraat 17 - Kortemark

Op ons zonneterras serveren we met trots de huisbieren die Wim en Isabel zelf brouwen: 
Bosuil blond
is een ongefilterd bier van hoge gisting, gebrouwen met natuurzuivere ingrediënten.

Bosuil tripel is een amberkleurige tripel van 8,3% met nagisting op de fles. 
Kom langs en proef de authentieke smaken waar onze streek trots op is. 

Het café DE ZOETEN INVAL bestaat sinds 1994 en groeide in 2004 uit met een gezellige feestzaal en zonnig terras. Iedereen voelt zich hier thuis, van jong tot oud.


Brouwerij DEN BUITEN

Torhoutstraat 14, 8610 Kortemark
Ook Peter brouwt hele lekkere biertjes en worden geschonken op ons zomerterras:
Epona is een helder blond Keltisch kruidenbier van hoge gisting van 7,4%, zacht van smaak met een verrassende kruidige toets en een bittere nasmaak.

Levir is een evenwichtige, hoogblonde tripel van hoge gisting van 8,4%. Fruitig, fris en bekend als “zacht, maar gevaarlijk”.

Meubelmaeker is een donker bier van hoge gisting van 7,5% gebaseerd op een oud familierecept uit WOII, teruggevonden op de zolder van de vroegere meubelmakerij. Zacht fruitig met karameltoets en een hoppige bitterheid.

Weretha is een blond, fruitig bier van hoge gisting van 7,4%, gebrouwen in opdracht van het Feestcomité van Werken.

Peter begon in 2013 met het ontwikkelen van bierrecepten. Na een eerste brouwsel in oktober 2013 verhuisden ze hun hobbybrouwerij naar een karaktervolle locatie in Kortemark, gevestigd op de zolder van een vroegere meubelmakerij. Daar testen ze nieuwe recepten en organiseren ze bierdegustaties.