ACTIVITEITEN-KALENDER 2025

APRIL 2025

za 5 april 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 1: DASLOOK EN WINTERPOSTELEIN (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 2 april 2025

Volg je ook de workshop wilde spreads in de nm (op 15 maart), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet met de groep:
* Smoothie met winterpostelein
* Aspergesoep met daslookpesto
* Rösti met daslook en een dip van tzatziki met daslook, vergezeld van een groene salade van winterpostelein met andere wildpluk en een proevertje van kimchi met daslook.
* Hartige bladerdeegkoekjes met daslook

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 5 april 2025

Workshop WILDE SPREADS, DIPS EN PESTO'S (met wildpluk-ingrediënten) (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 2 april 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 15 maart), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je beleeft, maakt en eet met de groep:

* korte uitleg over wildplukken

* MENU: Bospesto
               - Brandnetel-erwtjesspread
               - Zuring-avocadodip
               - Wilde raita
               - Zevenblad-citroenhummus.

* Receptenbundel om thuis mee aan de slag te gaan

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 26 april 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 2: ZEVENBLAD EN PAARDENBLOEM (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 23 april 2025

Volg je ook de workshop vegan spreads in de nm (op 26 april), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Cocktail/mocktail met paardenbloem
* Quiche met zevenblad en (optioneel) pancettaspek
* Groene salade met wildpluk en bloemen in een frisse vinaigrette
* Lentesoep met zevenblad en kleefkruid
* Nasi met groene asperges, erwtjes en zevenblad
* Gestoofd paardenbloemblad en paardenbloemstengels
* Paardenbloem-ijs

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 26 april 2025

Workshop VEGAN SPREADS, DIPS EN PESTO'S (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 23 april 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 27 april), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je beleeft, maakt, neemt mee en eet op in groep:
* korte introductie over zero waste koken en leren hoe je slim omgaat met groenteresten en -schillen
* Heerlijke dips die perfect zijn voor op toast, als aperitief of bij je favoriete gerechten
* Een hartige pesto met verrassende smaken
* Een romige spread maken van groen loof & overblijvend blad
* Receptenbundel om thuis mee aan de slag te gaan

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën

MEI 2025

za 24 mei 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 3: BRANDNETEL (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 21 mei 2025

Volg je ook de workshop basis wecken in de nm (op 24 mei), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Brandnetel-muntsmoothie
* Brandnetelsoep
* Gekookte én gebakken brandnetelgnocchi
* Roomsaus van brandnetel & zevenblad
* Brandnetel-ijs
* Brandnetel-latte of-infuus
* Brandnetelkoekje

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 24 mei 2025

Workshop BASIS WECKEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 21 mei 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 24 mei), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Grondige basisworkshop met theoretische uiteenzetting over het Wecken/Steriliseren. Naast de theorie vullen we een ketel met tomatenpassata. Je gaat naar huis met een weckpot passata en een bundel met tips, tricks & recepten om thuis mee aan de slag te gaan. 
Wil jij het hele jaar door genieten van je eigen verse groenten, maar weet je niet goed hoe je ze moet bewaren? Heb je een voorraad weckpotten of draaidekselpotten staan en wil je leren hoe je die kan gebruiken? Dan is deze workshop precies wat je zoekt!

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 31 mei 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 28 mei 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

JUNI 2025

wo 4 juni 2025

Lessenreeks VAN RUWE WOL TOT EEN WARME COL

Inschrijven t.e.m. wo 28 mei 2025

  • DAG 1: WOENSDAG 4 JUNI 15u-17u30: wol wassen
  • DAG 2: WOENSDAG 11 JUNI 15u-18u: wandeling op zoek naar verfplanten
  • DAG 3: WOENSDAG 25 JUNI 15u-17u30: wol verven
  • DAG 4: ZONDAG 7 SEPTEMBER 15u-17u30: wol kammen en kaarden
  • DAG 5: WOENSDAG 10 SEPTEMBER 15u-17u30: wol spinnen
  • DAG 6: WOENSDAG 8 OKTOBER 15u-17u30: wol twijnen
  • DAG 7: WOENSDAG 22 OKTOBER 15u-17u30: col breien 

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 14 juni 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 4: MOERASSPIREA, DUIZENDBLAD EN MELGANZEVOET (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. wo 11 juni 2025

Volg je ook de workshop siropen in de nm (op 14 juni), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Smoothie van duizendblad & avocado
* Melganzenvoetspread
* Omelet met melganzenvoet & kerstomaatjes
* Humus met melganzenvoet
* Wortelsalade met duizendblad
* Couscous met melde
* Penne met duizendblad & knoflook
* Zachte cake met verse moerasspirea

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 14 juni 2025

Workshop SIROPEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 11 juni 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 14 juni), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Elk seizoen heeft z'n bloesems, bloemen, vruchten,... om heerlijke siropen van te maken.

Heb je nog nooit siroop gemaakt of zoek je lekkere combinaties?

We maken drie siropen, proeven tussenin van een lekkere cocktail & dessert op basis van de siropen, delen ervaringen & je gaat naar huis met 3 flesjes & een bundel recepten om thuis uit te proberen!

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 28 juni 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 25 juni 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

JULI 2025

vr 19 juli 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 16 juli 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

AUGUSTUS 2025

vr 8 augustus 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 5: KAASJESKRUID, BIJVOET EN VLIERBESSEN  (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. di 5 augustus 2025

Volg je ook de workshop wilde spreads in de nm (op 8 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Bloemenwater met kaasjeskruidbloemen
* Vlierbloesemlimonade
* Wraps met kaasjeskruidbladeren (alternatief: lepelhapjes)
* Quiche met kaasjeskruidbladeren (alternatief: heemst)
* Salade met eetbare bloemen
* Zalm met bijvoet
* Smeuïge puree met wildpluk
* Panna cotta met bijvoet en laagje vlierbessensiroop

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


vr 8 augustus 2025

Workshop WILDE SPREADS, DIPS EN PESTO'S (met wildpluk-ingrediënten) (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. di 5 augustus 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 8 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je beleeft, maakt en eet met de groep:
* korte uitleg over wildplukken
* Unieke spreads, dips en pesto"s met brandnetel, madeliefje, paardebloemen,
* Hartige pesto van wilde kruiden
* Frisse dip van eetbare bloemen
* Spread van planten die je normaal over het hoofd zou zien
* Receptenbundel om thuis mee aan de slag te gaan

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 30 augustus 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 6: OOST-INDISCHE KERS EN VOGELMUUR (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025

Volg je ook de workshop courgettes verwerken in de nm (op 30 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Smoothie van vogelmuur & mango
* Gevulde bloem van Oost-Indische kers
* Courgettesoep met blad van Oost-Indische kers
* Falafel met vogelmuur
* Gebakken vogelmuur
* Tabouleh met vogelmuur, zomerpostelein, melde,...
* Salade van veldzuring, Oost-Indische kers, vogelmuur, venkelbloemen,...
* Nectarinebavarois met eetbare bloemen(o.a.die van Oost-Indische kers)

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 30 augustus 2025

Workshop COURGETTES VERWERKEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 30 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Hoe klinken ingemaakte courgettes met ajuin in een kurkumasausje, courgettes zoet-zuur, geweckte courgettesoep, pickles, courgette-en-paprikasalsa,...?

In deze workshop maken we 3 gerechtjes, van zoet naar zoet-zuur en hartig en we bakken nog hartige courgetteburgers. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel met recepten!

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 30 augustus 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

SEPTEMBER 2025

za 20 september 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 7: ROZEBOTTEL EN SMALLE WEEGBREE (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. wo 17 september 2025

Volg je ook de workshop confituren en chutneys in de nm (op 20 september), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.  

Je maakt en eet op in groep:
* Rozenbottelpunch
* Toastje met rozenbottelchutney
* Brandnetel-weegbreesoep
* Oosterse roerbak van weegbree
* Champignonroomsaus met weegbree
* Hartige pannenkoek met weegbree
* Weegbreepesto .
* Rozenbottelijs
* Rozenbottellikeur

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 20 september 2025

Workshop CONFITUREN EN CHUTNEYS (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 17 september 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 20 september), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Iedereen heeft toch al confituur & chutney gemaakt!?!? Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term "chutney"?

Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen?

Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om 3 confituren & chutneys te maken. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel recepten om zelf mee aan de slag te gaan

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 


za 27 september 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 24 september 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

OKTOBER 2025

za 4 oktober 2025

Workshop VLECHTEN MET WILG & LISDODDE - MAAK JE EIGEN FRUITMAND! 

Inschrijven t.e.m. wo 20 september 2025
Altijd al willen vlechten, maar nog nooit de kans gehad? Of gewoon zin in een creatieve dag vol gezelligheid? Dan is deze workshop vlechten iets voor jou!

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 18 oktober 2025

Workshop KOKEN MET WILDPLUK 7: SLEEDOORNBESSEN, MEIDOORNBESSEN EN TAMME KASTANJES (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. wo 15 oktober 2025

Volg je ook de workshop pompoenen verwerken in de nm (op 18 oktober), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.

Je maakt en eet op in groep:
* Mocktail of gin-tonic met sleedoornsiroop
* Dipgroenten met meidoornketchup
* Kastanjepaté met notenbrood
* Kastanjesoep
* Kip met kastanjes en spaghettipompoen
* Risotto met kastanje en paprika
* Kweepeercake met kastanjepuree 
* Sleedoorngin

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 18 oktober 2025

Workshop POMPOENEN VERWERKEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 15 oktober 2025

Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 18 oktober), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€. 

Pompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden.

Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast.

In deze workshop maken we 3 productjes, van zoet over zoet-zuur naar hartig.

Je neemt 3 potjes lekkers mee naar huis, evenals een bundel recepten. Daarnaast zorg ik nog voor een a-typische pompoensoep! 

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 25 oktober 2025

RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 24 september 2025

Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

NOVEMBER 2025

za 15 november 2025

Workshop ZUIVEL 1: BOTER, COTTAGE CHEESE EN MOZZARELLA (9u-13u)

Inschrijven t.e.m. wo 12 november 2025

Volg je ook de workshop zuivel 2 in de nm (op 15 november), dan betaal je voor beiden 130€ i.p.v. 140€.

Ik vraag me vaak af wat de kwaliteit is van de voeding die we in de supermarkt kunnen kopen. Om meer controle te hebben over wat ik eet, start ik graag van basisingrediënten.
In deze workshop gaan we aan de slag met koeienmelk.
We romen de melk af en maken daar boter mee.
Met de rest van de melk maken we cottage cheese en mozzarella.

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën


za 15 november 2025

Workshop ZUIVEL 2: GHEE, YOGHURT, SMEERKAAS EN KRUIDENKAAS (14u-18u)

Inschrijven t.e.m. wo 12 november 2025

Volg je ook de workshop zuivel 1 in de vm (op 15 november), dan betaal je voor beiden 130€ i.p.v. 140€.

Heb je genoten van onze eerste workshop en smaakt het naar meer? Wil je je vaardigheden verder uitbreiden en nóg meer heerlijke zuivelproducten zelf leren maken? Dan is deze vervolgworkshop van Moeke Marleen precies wat je zoekt!

Dit keer gaan we aan de slag met ghee, yoghurt, verschillende smaken smeerkaas en een kruidig geitenkaasje – stuk voor stuk producten die je gemakkelijk thuis kunt maken, met pure en gezonde ingrediënten.

Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven. 

Categorieën



NIEUWSBRIEF

Wees de eerste om het nieuwste te lezen!

De laatste nieuwsbrief vind je hier: