HISTORIEK

Hoe het ooit begon..

Mijn papa was altijd verlekkerd geweest op de ijsjes gemaakt door Clementine, een goeie vriendin van mijn grootmoeder. Op een dag ergens in 1986 waren we bij haar op bezoek en papa stelde haar de vraag: "Zeg Clementine, gij maakte toch lekkere crème he! Wa gade doen met da recept?". Ze keek hem efkes aan en zei: "Manneken, weete hoeveel mensen da mij da al gevraagd hebben? Kem ulder gezeid dak et mee pak in mijn graf. Mor gij, Gilbertken, an ou zounek da direct geven!". En van 't één kwam 't ander..

Mijn mama startte in 1987 met een ijsronde, eerst enkel op woensdag namiddag, daarna ook op andere dagen na haar vast werk als kassierster bij supermarkt AMI in Berlare om zo over te stappen naar een voltijdse ronde. Ze reed meer dan 30 jaar rond (in Berlare, Zele, Schoonaarde) (nee, ik ben niet van hier).
Mijn broer en ik zijn ermee groot geworden.
In de vakanties reden we samen rond in Dendermonde en Zele als vakantiejob.

Een tiental jaar geleden, toen mijn moeder wat dagen vrij wou (ze reed ALLE dagen rond), nam ik haar ronde enkele dagen over.

Hier in Werken was het niet meteen de bedoeling om een ijsjeszaak te starten, maar toen mijn moeder op pensioen ging en de machines verkocht zouden worden.. had ik zoiets van.. het zou toch zonde zijn om zo'n lekker ijs verloren te laten gaan (gemaakt op.. ondertussen.. overgrootmoeders wijze).

Op 1 mei 2023 gingen we van start, een ijsjeszaak in de Steenstraat 71 te Werken! 

Toen mijn moeder startte, paste ze het oude recept van Clementine lichtjes aan door het suikergehalte met de helft te verminderen.
Wij passen het nu op onze beurt aan...
We gebruiken geen kleurstoffen, we werken met bio melk en veel meer fruit dat daar bovenop afkomstig is uit het voedselbos, dus ongespoten en puur natuur.
Het ijs is gluten- en eivrij.

Naast het klassieke ijs op basis van bio koemelk is er ook sorbet te verkrijgen (lactose, gluten en eivrij).