'T KRINGELHOFBOS
AMBACHTELIJKE IJSJES
MET BIO MELK, LAAG SUIKERGEHALTE EN ONGESPOTEN VRUCHTEN UIT HET VOEDSELBOS, KLEURSTOFVRIJ
 
Steenstraat 71, 8610 Werken  

WELKOM!

We zijn Kris en Inge en samen bedachten we de naam 't Kringelhofbos.

't Kringelhofbos is een verzamelnaam voor de vele projecten die hier (t)huizen.

Je kan hier gedurende de zomermaanden genieten van artisanaal huisbereide ijsjes in de daarvoor natuurlijk wilde aangelegde tuin met zomerbar. Het getjilp van de vogeltjes krijg je er gratis bij in CREMERIE 'T KRINGELHOFBOS. Je kan ook permanent liters ijs bekomen op bestelling. Voorlopig maken we enkel ijstaarten voor kerst en nieuw (ook op bestelling).

Van mei tot en met oktober kan je met Kris mee tijdens een rondleiding in het VOEDSELBOS 'T KRINGELHOFBOS.

Bij MANO DE ORO ZEEPATELIER vind je het hele jaar door artisanale natuurlijke zepen en cosmeticaproducten als ook gepersonaliseerde zeep voor bijvoorbeeld B&B's.

De kunstwerken van Kris kan je  bewonderen bij CRE8IVE CIRCLE.

Je kan hier ook terecht in het INFOPUNT TOERISME WESTHOEK - KORTEMARK - KOEKELARE voor alle wandel- en fietsroutes, evenementen, bezienswaardigheden en things to do in & around Kortemark.

We willen hier ook verbinden, dit doen we door ACTIVITEITEN te organiseren op ons domein.

 
Een beetje uitleg over de naam:

Onze voornamen Kris en Inge zorgen al voor de eerste verklaring van "Kringe" maar in 't Kringelhofbos is het ook de bedoeling dat alles zoveel mogelijk gebruikt, herbruikt, gerecycleerd of geupcycled wordt, vandaar "kring" (of op kinderlijke wijze gezegd: "kringel" van cirkel). We willen hier ook de mensen weer dichter bij elkaar brengen om te verbinden; ook dit verstaan we onder "kring".

De letter "L" is een lus of kan ook gezien worden als een krul. Aangezien we gelegen zijn aan de Krul in Werken (Kortemark) leek ons dit leuk meegenomen. 

"Hof" spreekt voor zich aangezien we gevestigd zijn op een oude boerderij die we stilletjes aan verder aan het verbouwen zijn.

"Bos" komt van het voedselbos dat we sinds 2019 aan het realiseren zijn op ons domein van ongeveer 6500 m².

Met "alles gebruiken" bedoelen we eerst en vooral dat we de vruchten uit het voedselbos willen verwerken in de ijsjes.