ACTIVITEITEN-KALENDER 2025
do 14 augustus 2025
Filmavond in 't Kringelhofbos:
'Bomen op mijn land' – met gast Diderik Clarebout
Inschrijven t.e.m. d0 14 augustus 2025
'Bomen op mijn land' vertelt het verhaal van boeren in België en Noord-Frankrijk die ervoor kiezen om bomen en struiken te integreren in hun landbouwgrond – iets wat agroforestry genoemd wordt.
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
di 19 augustus 2025
RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-17u)
Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos
Inschrijven kan ENKEL via AVANSA.
do 21 augustus 2025
Workshop KOKEN MET WILDPLUK: (9u-13u)
Je maakt en eet op in groep:
* Mocktail met bloemensiroop
* Toastje met rozenbottelchutney
* Lepelhapje met bloem van Oost-Indische kers
* Courgettesoep met blad van Oost-Indische kers (Decoratie met bloem van Oost-Indische kers)
* Quiche met blad van heemst & zevenblad
* Wortelsalade met duizendblad
* Groene salade met wildpluk & bloemen
* Penne met duizendblad
* Goudsbloempesto
* Pesto van smalle weegbree en melganzenvoet
* Brandnetelijs met rood fruit
* Drank: siropen & rozenbottelpunch
Inschrijven kan ENKEL via AVANSA.
za 30 augustus 2025
Workshop KOKEN MET WILDPLUK 6: OOST-INDISCHE KERS EN VOGELMUUR (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025
Volg je ook de workshop courgettes verwerken in de nm (op 30 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Je maakt en eet op in groep:
* Smoothie van vogelmuur & mango
* Gevulde bloem van Oost-Indische kers
* Courgettesoep met blad van Oost-Indische kers
* Falafel met vogelmuur
* Gebakken vogelmuur
* Tabouleh met vogelmuur, zomerpostelein, melde,...
* Salade van veldzuring, Oost-Indische kers, vogelmuur, venkelbloemen,...
* Nectarinebavarois met eetbare bloemen(o.a.die van Oost-Indische kers)
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 30 augustus 2025
Workshop COURGETTES VERWERKEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025
Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 30 augustus), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Hoe klinken ingemaakte courgettes met ajuin in een kurkumasausje, courgettes zoet-zuur, geweckte courgettesoep, pickles, courgette-en-paprikasalsa,...?
In deze workshop maken we 3 gerechtjes, van zoet naar zoet-zuur en hartig en we bakken nog hartige courgetteburgers. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel met recepten!
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 30 augustus 2025
RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 27 augustus 2025
Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 20 september 2025
Workshop KOKEN MET WILDPLUK 7: ROZEBOTTEL EN SMALLE WEEGBREE (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 17 september 2025
Volg je ook de workshop confituren en chutneys in de nm (op 20 september), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Je maakt en eet op in groep:
* Rozenbottelpunch
* Toastje met rozenbottelchutney
* Brandnetel-weegbreesoep
* Oosterse roerbak van weegbree
* Champignonroomsaus met weegbree
* Hartige pannenkoek met weegbree
* Weegbreepesto
.
* Rozenbottelijs
* Rozenbottellikeur
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 20 september 2025
Workshop CONFITUREN EN CHUTNEYS (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 17 september 2025
Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 20 september), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Iedereen heeft toch al confituur & chutney gemaakt!?!? Niet? Zelfs nog niet gehoord van de term "chutney"?
Of heb je al beperkte ervaring, maar wil je meer inspiratie opdoen?
Tijdens deze workshop gaan we samen aan de slag om 3 confituren & chutneys te maken. Je gaat naar huis met 3 potjes lekkers en een bundel recepten om zelf mee aan de slag te gaan
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 27 september 2025
RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 24 september 2025
Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 4 oktober 2025
Workshop VLECHTEN MET WILG & LISDODDE - MAAK JE EIGEN FRUITMAND! (9u tot 18u)
Inschrijven t.e.m. wo 20 september 2025 (cursus gaat nu al door)
Altijd al willen vlechten, maar nog nooit de kans gehad? Of gewoon zin in een creatieve dag vol gezelligheid? Dan is deze workshop vlechten iets voor jou!
Breng je lunch mee, wij zorgen voor de rest!
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 18 oktober 2025
Workshop KOKEN MET WILDPLUK 7: SLEEDOORNBESSEN, MEIDOORNBESSEN EN TAMME KASTANJES (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 15 oktober 2025
Volg je ook de workshop pompoenen verwerken in de nm (op 18 oktober), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Je maakt en eet op in groep:
* Mocktail of gin-tonic met sleedoornsiroop
* Dipgroenten met meidoornketchup
* Kastanjepaté met notenbrood
* Kastanjesoep
* Kip met kastanjes en spaghettipompoen
* Risotto met kastanje en paprika
* Kweepeercake met kastanjepuree
* Sleedoorngin
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 18 oktober 2025
Workshop POMPOENEN VERWERKEN (14u-17u)
Inschrijven t.e.m. wo 15 oktober 2025
Volg je ook de workshop koken met wildpluk in de vm (op 18 oktober), dan betaal je voor beiden 120€ i.p.v. 130€.
Pompoenen kan je gemakkelijk bewaren wanneer ze droog & koel weggelegd worden.
Maar… het is ook zó fijn om een potje lekkers klaar te hebben staan in je voorraadkast.
In deze workshop maken we 3 productjes, van zoet over zoet-zuur naar hartig.
Je neemt 3 potjes lekkers mee naar huis, evenals een bundel recepten. Daarnaast zorg ik nog voor een a-typische pompoensoep!
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 25 oktober 2025
RONDLEIDING VOEDSELBOS (14u-16u)
Inschrijven t.e.m. wo 24 september 2025
Inhoud:
* unieke manier ontvangt rond de vuurschaal
* warm drankje op basis van kruiden en/of vruchten uit het voedselbos
* rondleiding
* proeven van ons ambachtelijk ijs op basis van bio melk met vruchten uit het voedselbos
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 15 november 2025
Workshop ZUIVEL 1: BOTER, COTTAGE CHEESE EN MOZZARELLA (9u-13u)
Inschrijven t.e.m. wo 12 november 2025
Volg je ook de workshop zuivel 2 in de nm (op 15 november), dan betaal je voor beiden 130€ i.p.v. 140€.
Ik vraag me vaak af wat de kwaliteit is van de voeding die we in de supermarkt kunnen kopen. Om meer controle te hebben over wat ik eet, start ik graag van basisingrediënten.
In deze workshop gaan we aan de slag met koeienmelk.
We romen de melk af en maken daar boter mee.
Met de rest van de melk maken we cottage cheese en mozzarella.
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
za 15 november 2025
Workshop ZUIVEL 2: GHEE, YOGHURT, SMEERKAAS EN KRUIDENKAAS (14u-18u)
Inschrijven t.e.m. wo 12 november 2025
Volg je ook de workshop zuivel 1 in de vm (op 15 november), dan betaal je voor beiden 130€ i.p.v. 140€.
Heb je genoten van onze eerste workshop en smaakt het naar meer? Wil je je vaardigheden verder uitbreiden en nóg meer heerlijke zuivelproducten zelf leren maken? Dan is deze vervolgworkshop van Moeke Marleen precies wat je zoekt!
Dit keer gaan we aan de slag met ghee, yoghurt, verschillende smaken smeerkaas en een kruidig geitenkaasje – stuk voor stuk producten die je gemakkelijk thuis kunt maken, met pure en gezonde ingrediënten.
Klik hiernaast/hieronder voor meer info en om eventueel in te schrijven.
NIEUWSBRIEF
Wees de eerste om het nieuwste te lezen!
De laatste nieuwsbrief vind je hier: